Assortiment | De Kaasbunker | www.kaasbunker.nl
Boerenkaas De Kaasbunker

Voor kaasspecialiteiten met een uniek karakter

Een aantal van onze kazen die we rijpen in onze bunkers en munitiemagazijnen:

  • De beste boerenkaas van Nederland (Cum Laude Awards 2023)
  • Kaas van de boerderij (een kaas van maar liefst 60 KG)
  • Bunkerkaas geit (uitgeroepen tot #5 lekkerste kaas bij de World Cheese Awards 2021-2022)
  • Bunkerkaas koe (SUPER GOLD op de World Cheese Awards 2022-2023)
  • Cold Brew Coffee Cheese.
  • Bierkaas van de Boerderij


Heb je vragen of wil je een exclusief verkooppunt worden van onze kaas?

Neem contact met ons op

Voor kaasspecialiteiten met een uniek karakter

Een aantal van onze kazen die we rijpen in onze bunkers en munitiemagazijnen:

  • De beste boerenkaas van Nederland (Cum Laude Awards 2023)
  • Kaas van de boerderij (een kaas van maar liefst 60 KG)
  • Bunkerkaas geit (uitgeroepen tot #5 lekkerste kaas bij de World Cheese Awards 2021-2022)
  • Bunkerkaas koe (SUPER GOLD op de World Cheese Awards 2022-2023)
  • Cold Brew Coffee Cheese
  • Bierkaas van de Boerderij

Heb je vragen of wil je een exclusief verkooppunt worden van onze kaas?

Neem contact met ons op

Gerijpt door kaasmeesters met gevoel voor traditie

Bij ons product hoort het volledige rijpingsproces, dagelijkse aandacht voor de kaas en het toevoegen van de smaken.


De omstandigheden in onze rijpingsruimtes zorgen ervoor dat onze kaas de volle, romige smaak krijgt die haar zo kenmerkt. De licht pikante ondertoon van de kaas maakt het vervolgens helemaal af!


Elke week worden de kazen door onze kaasmeesters omgedraaid. Op deze manier wordt het rijpingsproces nauwkeurig in de gaten gehouden en zien onze meesters hoe de kazen zich ontwikkelen.


Het unieke karakter van onze kaas wordt onderstreept door z'n opvallende verschijning. In plaats van een etiket en banderol is het logo van de kaas ingedrukt in de zijkant en bovenkant van de kaas. Het geeft een stoere en ambachtelijke uitstraling.

Bekijk de video's van onze rijpingsruimtes

Twentse Bunkerkaas en Twentse Bunkerblos



Boerenkaas, Kaas van de Boerderij, Cold Brew Coffee Cheese, Bierkaas en meer specials.



Gerijpt door kaasmeesters met gevoel voor traditie

Bij ons product hoort het volledige rijpingsproces, dagelijkse aandacht voor de kaas en het toevoegen van de smaken.


De omstandigheden in onze rijpingsruimtes zorgen ervoor dat onze kaas de volle, romige smaak krijgt die haar zo kenmerkt. De licht pikante ondertoon van de kaas maakt het vervolgens helemaal af!


Elke week worden de kazen door onze kaasmeesters omgedraaid. Op deze manier wordt het rijpingsproces nauwkeurig in de gaten gehouden en zien onze meesters hoe de kazen zich ontwikkelen.


Het unieke karakter van onze kaas wordt onderstreept door z'n opvallende verschijning. In plaats van een etiket en banderol is het logo van de kaas ingedrukt in de zijkant en bovenkant van de kaas. Het geeft een stoere en ambachtelijke uitstraling.

Bekijk de video's van onze rijpingsruimtes

Boerenkaas, Kaas van de Boerderij en Specials



Bunkerkaas



Gerijpt in onze bunkers

Twentse Bunkerkaas

Ergens middenin de Twentse natuur liggen acht grondgedekte bunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat.

De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Hier rijpt de Twentse Bunkerkaas en ontwikkelen zich smaken en aroma’s die je in geen enkele andere kaas zult tegenkomen.

Geniet van de ongeëvenaarde smaak
Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Dit samen met de speciaal ontwikkelde receptuur, het speciale zuursel en het plantaardige stremsel zorgen voor het unieke smaakkarakter van Twentse Bunkerkaas.

En natuurlijk gebruiken we geen kleurstoffen bij zo’n heerlijk vegetarisch natuurproduct.

  • Vol en romig
  • Pikant
  • Nootachtige ondertoon
Contact opnemen

Koe

25+ weken gerijpt

Geit

25+ weken gerijpt

Pesto

8 weken gerijpt
World Cheese Awards 2022

SUPER GOLD voor Twentse Bunkerkaas

De Twentse Bunkerkaas Koe heeft tijdens de World Cheese Awards 2022-2023 de hoofdprijs in de wacht gesleept met de SUPER GOLD award! Ook ontving onze Twentse Bunkerkaas Geit tijdens de World Cheese Awards 2021-2022 een SUPER GOLD award. De strijd om de World Cheese Awards kent ieder jaar ruim 4000 inzendingen uit meer dan 40 landen.
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

Ook de Twentse Bunkerblos behoort tot de familie van best beschermde kazen van Nederland. De kaas rijpt middenin de Twentse natuur onder een prachtige laag natuur en een metersdikke bunkermuur. Tijdens het rijpen ‘wassen’ en borstelen we de korst met een bijzondere mix van gisten, schimmels en rijpingsculturen.

Hierdoor vormt de Twentse Bunkerblos een soepele korst en een uitgesproken smaak. Ook ontwikkelt de kaas tijdens dit bijzondere rijpingsproces een rossige/oranjeachtige gloed: misschien wel het meest opvallende kenmerk van Twentse Bunkerblos.

Geniet van de uitgesproken smaak
Twentse Bunkerblos wordt op de boerderij gemaakt met vegetarisch stremsel. Hierdoor is de kaas geschikt voor vegetariërs. De extra romige melk is afkomstig van de Montbéliarde koe en zorgt voor een bijzonder smaakaccent. De kleur van de kaas is het resultaat van het unieke rijpingsproces waar geen kleurstoffen aan te pas komen.

Door de korstrijping ontstaat het pittige karakter en krijgt de kaas een uitgesproken, authentieke smaak.

  • Aangenaam romig karakter
  • Verfijnde nootaccenten
  • Kenmerkende pittige nasmaak
Contact opnemen
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

16 weken gerijpt

Gerijpt in ons munitiemagazijn

Logo De Stoere Boer

Boerderijkaas

Zonder Onze Stoere Boeren konden wij onze heerlijke boerenkaas en kaas van de boerderij niet rijpen. Wij werken daarom samen met drie traditionele kaasboerderijen.

Boer Bas bevindt zich in Ouderkerk aan den IJssel, beschikt veelal over dubbeldoelkoeien met hoorns en levert de fameuze rauwmelkse boerenkaas.

Boer Schep is een wat grotere kaasboerderij die bijzondere producten maakt en levert ons de gethermiseerde Kaas van de Boerderij van maar liefst 60 kilo. Er zijn maar een heel select aantal boeren in Nederland die kaas van deze grootte maken.

Boer Verweij is een echt familiebedrijf en levert verschillende unieke kazen. Eén van deze kazen is een heerlijke, romige kruidenkaas.

Boerenkaas De Kaasbunker

Kaas van de Boerderij

  • Geleverd door Boer Schep
  • Kaas van de Boerderij
  • 60 KG
  • Gethermiseerde melk
  • Gerijpt in ons munitiemagazijn
  • Pikante smaak en romiger door een langzamere rijping
Contact opnemen
Boerenkaas De Kaasbunker

Boerenkaas

  • Geleverd door Boer Bas
  • Boerenkaas
  • 16 KG
  • Rauwe melk
  • Gerijpt in ons munitiemagazijn
  • Alle leeftijden verkrijgbaar
  • Uitgeroepen tot beste boerenkaas oud van NL
Contact opnemen
Boerderijkaas | De Kaasbunker

Kaas van de Boerderij

  • Geleverd door Boer Verweij
  • Kaas van de Boerderij
  • Tot 30 KG
  • Gethermiseerde melk
  • Gerijpt in ons munitiemagazijn
  • Gespecialiseerd in bijzondere smaken
Contact opnemen
Cold Brew Coffee Cheese De Kaasbunker

Cold Brew Coffee Cheese

Afgelopen jaar hebben we een nieuwe kaas op de markt gebracht: Cold Brew Coffee Cheese. Onze kaas is gemaakt met behulp van koud gebrouwen koffie. De koffiesmaak die zich hierdoor ontwikkelt is terug te vinden bij elke hap, en niet te overheersend.

Een karakter als nooit tevoren
Naast de verfijnde smaak van de kaas, zijn de koffiebonen op de kaas gedrukt. Dit geeft de kaas een karakter als nooit tevoren.

Ook is de koffiekeuze, Kafa Coffee, met precisie gemaakt en wordt deze precisie verlengd tijdens het rijpingsproces. Evenals de Boerenkaas en Kaas van de Boerderij wordt de Cold Brew Coffee Cheese gerijpt in onze munitiemagazijnen, waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem.

Dit alles brengt een smaakt tot stand, die je bij geen enkele andere kaas proeft.

  • Unieke kaas
  • Exclusieve boskoffie van beperkte productie
  • Niet te overheersende koffiesmaak
Contact opnemen

Overig

Bierkaas van de Boerderij

Een toegankelijke en unieke kaas, waaraan niks anders toegevoegd is dan De Molen’s Triple Heen & Weer bier van Brouwerij De Molen.

  • Gethermiseerde koemelk
  • 50+
  • Vegetarisch
  • 8 tot 12 weken gerijpt
  • 5 kg
  • Geen conserveermiddelen (korst uitgezonderd)
  • Geen kunstmatige geur- of smaakstoffen

Geleverd door Kaasboerderij Verweij.

Contact opnemen

Een aantal verkooppunten

Kaashandel De Brink Deventer
De Brink Deventer
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

De Brink

Deventer

Kaashandel de Brink zit al bijna veertig jaar op dezelfde plaats: pal aan het begin van de Brink, in de luwte van de bloeiende bomen. Eigenaar Wim Maassen van den Brink mag zich dan ook met recht een kaasspecialist noemen. In 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 en 2015 werd de winkel bekroond tot Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland.

Logo De Brink
Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Ed Boele Den Haag
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Ed Boele

Den Haag

Sinds 1994 is Kaasspeciaalzaak Ed Boele in de Fahrenheitstraat te Den Haag gevestigd. Ed Boele heeft in de afgelopen jaren veel prijzen en titels in de wacht gesleept tijdens de nationale competities voor foodspeciaalzaken van het Vakcentrum voor zelfstandige detaillisten.

Logo Ed Boele Kaasspeciaalzaak
De Gooische Kaaskoerier
De Gooische Kaaskoerier 
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

De Gooische Kaaskoerier

Bunschoten-Spakenburg
De Gooische Kaaskoerier is begin jarig 70 opgericht en is dé kaasspecialist op de markt door heel Nederland. Ze zijn er om iedereen te adviseren voor de lekkerste kaas op brood en de kaasplank en bieden een breed onderscheidend goed assortiment kaas en delicatessen aan.
De Gooische Kaaskoerier logo
Zuivelhoeve Haaksbergen
Zuivelhoeve Haaksbergen
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Zuivelhoeve

Haaksbergen
De Zuivelhoeve heeft een mooi assortiment bijzondere kazen, heerlijke worsten en versgebrande noten. Met meer dan 70 winkels is er altijd een winkel in de buurt. Elke winkel kent haar eigen specialiteiten.
logo-zuivelhoeve
Kaas Notenhuysch Winsum
Kaas- Notenhuysch Winsum
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Kaas- Notenhuysch

Winsum
Kaas-Notenhuysch Winsum is de noordelijkste kaaswinkel van Nederland. Ze verkopen verschillende kazen uit Nederland en uit het buitenland. Hun ambachtelijke boeren kaasspecialiteiten zijn geselecteerd op smaak en de juiste kwaliteit.
de kaasbunker logo
Kaashuys Breij Enschede
Kaashuys Breij Enschede
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Kaashuys de Breij

Enschede
Kaashuys Breij mag zich met recht dé kaasspecialist in Enschede noemen. Sinds 1985 deelt Titus zijn liefde voor kaas met anderen. Naast het brede assortiment kaas is er ook heerlijke tapas, bijpassende wijnen, smaakvolle worsten en meer verkrijgbaar in de winkel!
Kaashuys Breij logo
De Leckernij in Hattem | De Kaasbunker
De Leckernij Hattem
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

De Leckernij

Hattem

De Leckernij is met bijna 30 jaar ervaring een echt een begrip in Hattem! Ze runnen hun winkel met passie, plezier en enthousiasme. Dit uit zich in de zorgvuldig uitgekozen producten, maar ook in het bieden van de beleving aan de gasten in hun winkel, waar altijd wel iets te proeven valt.

De Leckernij Hattem logo
Kaasland
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Kaasland

Kaasland in Deventer is specialist in Noord-Hollandse kaas, boerenkaas, buitenlandse kaas,
verse noten en zuidvruchten. Bij Kaasland worden de noten nog zelf gebrand en worden heerlijke nootmelanges gemaakt. Met hun uitgebreide assortiment is er voor ieder wat wils!

"Mijn naam is Ed Boele en samen met mijn vrouw hebben we een mooie Kaasspeciaalzaak in Den Haag.

Sinds 1994 verkopen wij uitsluitend mooie kazen uit Nederland en Europa en daarnaast verkopen wij bijpassende wijnen, bieren, worstjes, crackers en confituren.

Jaren geleden kwamen wij met Bunker gerijpte kazen in contact op de vakbeurs en waren we gelijk smoorverliefd.

Wat een mooi romig zuivel en prettige toegankelijke smaak heeft deze kaas en verkrijgbaar in koemelk of geitenmelk variant. Onze klanten waarderen deze kazen om hun smaak maar ook de uitstraling is bijzonder dankzij de mooie korst waar de naam in is gedrukt. Tja, het oog wil ook wat.

Dus collega’s in het land, ben je opzoek naar rustig gerijpte kazen met een romige volle toegankelijke smaak? Denk aan de Kaasbunker kazen."

Logo Ed Boele Kaasspeciaalzaak
Ed Boele - De Kaasspeciaalzaak

"Alleen de naam al, Kaas gerijpt in de Bunkers van Daarle. Ik ken Jan-Peter Nijenhuis al heel erg lang. Toen hij begon met het rijpen van Kaas in oude bunkers van Daarle dacht ik gelijk dat is iets voor ons in de winkel. Mooi lokaal streekproduct, lekker bovendien.

Wat wij zelf heel erg belangrijk vinden, is dat de kaas heel constant van smaak is. De kaas is altijd van dezelfde leeftijd, dat vindt de consument erg belangrijk. Week in, week uit, hetzelfde van smaak.

De kaas heeft een prachtige eigentijdse uitstraling, met de naam van Twente en Bunker in de rand van de kaas en op de kaas het logo van Twente in de korst geperst.

Tevens verkopen wij de Twentse Bunkerblos, bereid van de melk van de Montbeliarde koe. Deze is een beetje roodkorst/bergachtig van smaak.

Met andere woorden, wij zijn blij dat we deze kaassoorten mogen verkopen."
Logo De Brink
Wim Maassen van den Brink - Kaashandel De Brink

"Mijn naam is Ed Boele en samen met mijn vrouw hebben we een mooie Kaasspeciaalzaak in Den Haag.

Sinds 1994 verkopen wij uitsluitend mooie kazen uit Nederland en Europa en daarnaast verkopen wij bijpassende wijnen, bieren, worstjes, crackers en confituren.

Jaren geleden kwamen wij met Bunker gerijpte kazen in contact op de vakbeurs en waren we gelijk smoorverliefd.

Wat een mooi romig zuivel en prettige toegankelijke smaak heeft deze kaas en verkrijgbaar in koemelk of geitenmelk variant. Onze klanten waarderen deze kazen om hun smaak maar ook de uitstraling is bijzonder dankzij de mooie korst waar de naam in is gedrukt. Tja, het oog wil ook wat.

Dus collega’s in het land, ben je opzoek naar rustig gerijpte kazen met een romige volle toegankelijke smaak? Denk aan de Kaasbunker kazen."

Logo Ed Boele Kaasspeciaalzaak
Ed Boele - De Kaasspeciaalzaak

"Alleen de naam al, Kaas gerijpt in de Bunkers van Daarle. Ik ken Jan-Peter Nijenhuis al heel erg lang. Toen hij begon met het rijpen van Kaas in oude bunkers van Daarle dacht ik gelijk dat is iets voor ons in de winkel. Mooi lokaal streekproduct, lekker bovendien.

Wat wij zelf heel erg belangrijk vinden, is dat de kaas heel constant van smaak is. De kaas is altijd van dezelfde leeftijd, dat vindt de consument erg belangrijk. Week in, week uit, hetzelfde van smaak.

De kaas heeft een prachtige eigentijdse uitstraling, met de naam van Twente en Bunker in de rand van de kaas en op de kaas het logo van Twente in de korst geperst.

Tevens verkopen wij de Twentse Bunkerblos, bereid van de melk van de Montbeliarde koe. Deze is een beetje roodkorst/bergachtig van smaak.

Met andere woorden, wij zijn blij dat we deze kaassoorten mogen verkopen."
Logo De Brink
Wim Maassen van den Brink - Kaashandel De Brink

Heb je vragen of wil je een exclusief verkooppunt worden van onze kaas?

Je bent van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen en ons volledige aanbod te ontdekken onder het genot van een bakje koffie of een kop thee! Ook beantwoorden we graag al je vragen over ons assortiment. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.