Voor kaasspecialiteiten met een uniek karakter
Een aantal van onze kazen die we rijpen in onze bunkers en munitiemagazijnen:
Heb je vragen of wil je een exclusief verkooppunt worden van onze kaas?
Een aantal van onze kazen die we rijpen in onze bunkers en munitiemagazijnen:
Heb je vragen of wil je een exclusief verkooppunt worden van onze kaas?
Een aantal van onze kazen die we rijpen in onze bunkers en munitiemagazijnen:
Heb je vragen of wil je een exclusief verkooppunt worden van onze kaas?
Bij ons product hoort het volledige rijpingsproces, dagelijkse aandacht voor de kaas en het toevoegen van de smaken.
De omstandigheden in onze rijpingsruimtes zorgen ervoor dat onze kaas de volle, romige smaak krijgt die haar zo kenmerkt. De licht pikante ondertoon van de kaas maakt het vervolgens helemaal af!
Elke week worden de kazen door onze kaasmeesters omgedraaid. Op deze manier wordt het rijpingsproces nauwkeurig in de gaten gehouden en zien onze meesters hoe de kazen zich ontwikkelen.
Bij ons product hoort het volledige rijpingsproces, dagelijkse aandacht voor de kaas en het toevoegen van de smaken.
De omstandigheden in onze rijpingsruimtes zorgen ervoor dat onze kaas de volle, romige smaak krijgt die haar zo kenmerkt. De licht pikante ondertoon van de kaas maakt het vervolgens helemaal af!
Elke week worden de kazen door onze kaasmeesters omgedraaid. Op deze manier wordt het rijpingsproces nauwkeurig in de gaten gehouden en zien onze meesters hoe de kazen zich ontwikkelen.
Ergens middenin de Twentse natuur liggen acht grondgedekte bunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat.
De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Hier rijpt de Twentse Bunkerkaas en ontwikkelen zich smaken en aroma’s die je in geen enkele andere kaas zult tegenkomen.
Geniet van de ongeëvenaarde smaak
Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Dit samen met de speciaal ontwikkelde receptuur, het speciale zuursel en het plantaardige stremsel zorgen voor het unieke smaakkarakter van Twentse Bunkerkaas.
En natuurlijk gebruiken we geen kleurstoffen bij zo’n heerlijk vegetarisch natuurproduct.
Ook de Twentse Bunkerblos behoort tot de familie van best beschermde kazen van Nederland. De kaas rijpt middenin de Twentse natuur onder een prachtige laag natuur en een metersdikke bunkermuur. Tijdens het rijpen ‘wassen’ en borstelen we de korst met een bijzondere mix van gisten, schimmels en rijpingsculturen.
Hierdoor vormt de Twentse Bunkerblos een soepele korst en een uitgesproken smaak. Ook ontwikkelt de kaas tijdens dit bijzondere rijpingsproces een rossige/oranjeachtige gloed: misschien wel het meest opvallende kenmerk van Twentse Bunkerblos.
Geniet van de uitgesproken smaak
Twentse Bunkerblos wordt op de boerderij gemaakt met vegetarisch stremsel. Hierdoor is de kaas geschikt voor vegetariërs. De extra romige melk is afkomstig van de Montbéliarde koe en zorgt voor een bijzonder smaakaccent. De kleur van de kaas is het resultaat van het unieke rijpingsproces waar geen kleurstoffen aan te pas komen.
Door de korstrijping ontstaat het pittige karakter en krijgt de kaas een uitgesproken, authentieke smaak.
Zonder Onze Stoere Boeren konden wij onze heerlijke boerenkaas en kaas van de boerderij niet rijpen. Wij werken daarom samen met drie traditionele kaasboerderijen.
Boer Bas bevindt zich in Ouderkerk aan den IJssel, beschikt veelal over dubbeldoelkoeien met hoorns en levert de fameuze rauwmelkse boerenkaas.
Boer Schep is een wat grotere kaasboerderij die bijzondere producten maakt en levert ons de gethermiseerde Kaas van de Boerderij van maar liefst 60 kilo. Er zijn maar een heel select aantal boeren in Nederland die kaas van deze grootte maken.
Boer Verweij is een echt familiebedrijf en levert verschillende unieke kazen. Eén van deze kazen is een heerlijke, romige kruidenkaas.
Afgelopen jaar hebben we een nieuwe kaas op de markt gebracht: Cold Brew Coffee Cheese. Onze kaas is gemaakt met behulp van koud gebrouwen koffie. De koffiesmaak die zich hierdoor ontwikkelt is terug te vinden bij elke hap, en niet te overheersend.
Een karakter als nooit tevoren
Naast de verfijnde smaak van de kaas, zijn de koffiebonen op de kaas gedrukt. Dit geeft de kaas een karakter als nooit tevoren.
Ook is de koffiekeuze, Kafa Coffee, met precisie gemaakt en wordt deze precisie verlengd tijdens het rijpingsproces. Evenals de Boerenkaas en Kaas van de Boerderij wordt de Cold Brew Coffee Cheese gerijpt in onze munitiemagazijnen, waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem.
Dit alles brengt een smaakt tot stand, die je bij geen enkele andere kaas proeft.
Een toegankelijke en unieke kaas, waaraan niks anders toegevoegd is dan De Molen’s Triple Heen & Weer bier van Brouwerij De Molen.
Geleverd door Kaasboerderij Verweij.
De Brink
Deventer
Kaashandel de Brink zit al bijna veertig jaar op dezelfde plaats: pal aan het begin van de Brink, in de luwte van de bloeiende bomen. Eigenaar Wim Maassen van den Brink mag zich dan ook met recht een kaasspecialist noemen. In 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 en 2015 werd de winkel bekroond tot Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland.
Ed Boele
Den Haag
Sinds 1994 is Kaasspeciaalzaak Ed Boele in de Fahrenheitstraat te Den Haag gevestigd. Ed Boele heeft in de afgelopen jaren veel prijzen en titels in de wacht gesleept tijdens de nationale competities voor foodspeciaalzaken van het Vakcentrum voor zelfstandige detaillisten.
De Leckernij
Hattem
De Leckernij is met bijna 30 jaar ervaring een echt een begrip in Hattem! Ze runnen hun winkel met passie, plezier en enthousiasme. Dit uit zich in de zorgvuldig uitgekozen producten, maar ook in het bieden van de beleving aan de gasten in hun winkel, waar altijd wel iets te proeven valt.
Kaasland
Kaasland in Deventer is specialist in Noord-Hollandse kaas, boerenkaas, buitenlandse kaas,
verse noten en zuidvruchten. Bij Kaasland worden de noten nog zelf gebrand en worden heerlijke nootmelanges gemaakt. Met hun uitgebreide assortiment is er voor ieder wat wils!
"Mijn naam is Ed Boele en samen met mijn vrouw hebben we een mooie Kaasspeciaalzaak in Den Haag.
Sinds 1994 verkopen wij uitsluitend mooie kazen uit Nederland en Europa en daarnaast verkopen wij bijpassende wijnen, bieren, worstjes, crackers en confituren.
Jaren geleden kwamen wij met Bunker gerijpte kazen in contact op de vakbeurs en waren we gelijk smoorverliefd.
Wat een mooi romig zuivel en prettige toegankelijke smaak heeft deze kaas en verkrijgbaar in koemelk of geitenmelk variant. Onze klanten waarderen deze kazen om hun smaak maar ook de uitstraling is bijzonder dankzij de mooie korst waar de naam in is gedrukt. Tja, het oog wil ook wat.
Dus collega’s in het land, ben je opzoek naar rustig gerijpte kazen met een romige volle toegankelijke smaak? Denk aan de Kaasbunker kazen."
"Alleen de naam al, Kaas gerijpt in de Bunkers van Daarle. Ik ken Jan-Peter Nijenhuis al heel erg lang. Toen hij begon met het rijpen van Kaas in oude bunkers van Daarle dacht ik gelijk dat is iets voor ons in de winkel. Mooi lokaal streekproduct, lekker bovendien.
Wat wij zelf heel erg belangrijk vinden, is dat de kaas heel constant van smaak is. De kaas is altijd van dezelfde leeftijd, dat vindt de consument erg belangrijk. Week in, week uit, hetzelfde van smaak.
De kaas heeft een prachtige eigentijdse uitstraling, met de naam van Twente en Bunker in de rand van de kaas en op de kaas het logo van Twente in de korst geperst.
Tevens verkopen wij de Twentse Bunkerblos, bereid van de melk van de Montbeliarde koe. Deze is een beetje roodkorst/bergachtig van smaak.
"Mijn naam is Ed Boele en samen met mijn vrouw hebben we een mooie Kaasspeciaalzaak in Den Haag.
Sinds 1994 verkopen wij uitsluitend mooie kazen uit Nederland en Europa en daarnaast verkopen wij bijpassende wijnen, bieren, worstjes, crackers en confituren.
Jaren geleden kwamen wij met Bunker gerijpte kazen in contact op de vakbeurs en waren we gelijk smoorverliefd.
Wat een mooi romig zuivel en prettige toegankelijke smaak heeft deze kaas en verkrijgbaar in koemelk of geitenmelk variant. Onze klanten waarderen deze kazen om hun smaak maar ook de uitstraling is bijzonder dankzij de mooie korst waar de naam in is gedrukt. Tja, het oog wil ook wat.
Dus collega’s in het land, ben je opzoek naar rustig gerijpte kazen met een romige volle toegankelijke smaak? Denk aan de Kaasbunker kazen."
"Alleen de naam al, Kaas gerijpt in de Bunkers van Daarle. Ik ken Jan-Peter Nijenhuis al heel erg lang. Toen hij begon met het rijpen van Kaas in oude bunkers van Daarle dacht ik gelijk dat is iets voor ons in de winkel. Mooi lokaal streekproduct, lekker bovendien.
Wat wij zelf heel erg belangrijk vinden, is dat de kaas heel constant van smaak is. De kaas is altijd van dezelfde leeftijd, dat vindt de consument erg belangrijk. Week in, week uit, hetzelfde van smaak.
De kaas heeft een prachtige eigentijdse uitstraling, met de naam van Twente en Bunker in de rand van de kaas en op de kaas het logo van Twente in de korst geperst.
Tevens verkopen wij de Twentse Bunkerblos, bereid van de melk van de Montbeliarde koe. Deze is een beetje roodkorst/bergachtig van smaak.